<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Trade credit insurance which customers should you insure-1

Share this article on

Kreditforsikring: Hvilke kunder bør du forsikre?

"Hvem skal jeg dække?" er et spørgsmål, vi ofte bliver stillet af CFO'er, der ønsker at mindske deres handelsrisici. Svaret er ligetil: Dem alle, eller i det mindste dem, der potentielt kan eksponere din virksomhed for et tab, der kan true din økonomiske stabilitet. 

 

Hvad er fordelene ved at forsikre hele din portefølje? 

En porteføljetilgang er den mest prisvenlige og effektive måde at minimere handelsrisici på. Hos Atradius dækker vi, ligesom de fleste af de førende udbydere af kreditforsikringer, ofte alle vores kunders kredittransaktioner.  

Ved at sprede risikoen kan vi samarbejde med dig om at holde forsikringspræmierne på et minimum. Samtidig vil du være beskyttet mod uventede misligholdelser. Hvis de ikke er forsikrede, er det ofte svært at tjene de store uventede tab ind igen. 

En nedbringelse af risikoen er naturligvis kun en del af den værdi, som kreditforsikring leverer. Når du dækker din portefølje af kunder, får du desuden kvalificeret indsigt i deres kreditværdighed og de risici, der er forbundet med de markeder, hvor de opererer. Jo flere kunder du dækker, jo bredere indsigt får du. Dette gør kreditforsikringen til et vigtigt værktøj, når du skal kreditvurdere både eksisterende og nye potentielle kunder. 

 

Hvad skal du overveje, når du vælger, hvilke kunder du vil forsikre? 

Atradius kan hjælpe dig med at sikre, at din forsikrede portefølje har det rigtige mix. Derudover har vi samlet en række spørgsmål, som du bør overveje, når du sammensætter din portefølje. 

  1. Har du en stor eksponering over for individuelle kunder? 
  2. Har du kunder, der afgiver meget store ordrer? 
  3. Hvor meget tid og ressourcer skal du bruge på at kontrollere nye kunder på nye markeder? 
  4. Har du kunder i lande med en svag lokal valuta? 
  5. Har du nogen 'blue-chip' kunder, som du er 100% sikker på altid kan betale? 

Har du en afbalanceret portefølje i din kreditforsikring, vil den på en prisvenlig vis hjælpe dig med at afdække dine handelsrisici, samtidig med, at den letter byrden i arbejdet med at træffe de rette kreditbeslutninger. 

 

 

Share this article on

Read more