<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
How to grow your business with a secure cash flow, without resorting to demands for prepayment-1

Share this article on

Sådan skaber du vækst med et sikkert cash flow og uden at kræve forudbetaling

Et sundt cash flow er helt essentielt, når man driver forretning. Du har brug for det til at betale leverandører, og du skal bruge det til at investere i vækst. Har du en loyal gruppe af kunder, der betaler til tiden, er alt godt. Men det er dog ikke altid så enkelt at sikre et godt cash flow. 

Hvad skal du gøre, hvis en kundes betalinger bliver uregelmæssige? Eller hvad hvis du har mulighed for at udvide på et nyt marked? Insisterer du på betaling på forhånd og risikerer at belaste forholdet til din klient, eller risikerer du at miste den nye markedsmulighed til din konkurrent, når de tilbyder 30-dages betalingsbetingelser? 

På nogle markeder forventes kontantbetaling, og kunderne forventer aldrig at blive tilbudt kredit. Men hvis du ikke opererer i disse, vil du sandsynligvis være bekendt med den fine balancegang mellem styring af finansielle risici, sikring af virksomhedens likviditet, sikring af finansiel sikkerhed og udvikling af vækstmuligheder. Dette kan blive endnu vanskeligere, når der handles i en periode med økonomisk usikkerhed, hvor høj inflation, stigende renter og udfordringer i forsyningskæden påvirker virksomhederne. 

At være proaktiv, når det kommer til at beskytte din pengestrøm mod potentielle risici, er afgørende. Efterhånden som handel bliver mere sofistikeret, gør værktøjerne til at tackle områder som sikring af pengestrømme det også. Vi har nogle praktiske tips til, hvordan du bedst kan optimere og sikre dit cash flow uden at kræve forudbetalinger fra dine kunder. 

 

Lav en cash flow prognose 

Man kan ikke undervurdere betydningen af at kunne forudsige sit cash flow. At kende dit fremtidige cash flow hjælper dig med at afgøre, om du kan møde dine forpligtelser, hvis der er problemer forude, men også hvilke vækstmuligheder du kan forfølge, så du kan maksimere afkastet og i sidste ende forbedre de økonomiske resultater. 

Det er vigtigt at have et overblik over dine udeståender, men er ikke nok i sig selv. Løbende overvågning af handelsrisici hjælper dig med at identificere udfordringer, der kan lede til forsinkede betalinger eller insolvente kunder. 

 

Identificér dine handelsrisici

Løbende overvågning af alle dine markeder og handelsforbindelser er afgørende. Selvom du i et usikkert og mere volatilt marked, kan fokusere meget på nye kunder og markeder, er det også afgørende at vurdere risikoen på dine faste kunder.  

Risikoovervågning bør fokusere på de røde flag, der kan forudsige forsinkede betalinger og dårlig gæld. Dette kan gennemføres internt eller gennem tredjepartsbureauer. Løbende risikoovervågning er en del af en kreditforsikring, og dit kreditforsikringsselskab giver dig opdaterede kredit ratings på dine kunder.  

 

Den rigtige strategi

Du kan bruge en række forskellige strategier, for at få kontrol med dit cash flow. Nogle af de mest udbredte tiltag er diversificering af din kundebase, implementering af kontrolforanstaltninger i din kredithandel, sikring af din forsyningskæde og en gennemarbejdet kreditpolitik. 

Selvfølgelig vil din strategi omfatte helt grundlæggende elementer som hurtig fakturering, optimering af betalingsbetingelser og reduktion af udgifter. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du effektivisere dette gennem software, der kan integreres i dit eget økonomisystem. 

 

Sådan kan en kreditforsikring sikre dit cash flow

Mange virksomheder udnytter også de muligheder, som kreditforsikringer giver, til at sikre likviditeten. En kreditforsikring gør det nemmere at forudsige dit cash flow, da du ved at fakturaer er dækket, samtidig med at du får et værktøj til hurtigt at få indblik i kunders og kundeemners kreditværdighed. Nogle virksomheder bruger desuden kreditforsikring, når de skal sikre finansiering hos deres banker. 

 

 

Share this article on

Read more