<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-MJ45R64" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
billede af bo og christoffer kopi

Share this article on

Hos Atradius er Risk Underwriting meget mere end tal og algoritmer

I Atradius Danmark bygger vores kreditbeslutninger på meget mere end bare årsregnskaber. Vores Risk Underwriters er nemlig sektoreksperter og er ofte helt inde i bogholderiet på landets største virksomheder. I disse dage er der vagtskifte i fødevarebranchen.  

 

I over 20 år har Bo Pode Poulsen været Risk Underwriter med ansvar for fødevaresektoren i Atradius Danmark. I den tid har han opbygget et solidt netværk blandt direktører og økonomiansvarlige i Danmarks vigtigste fødevarevirksomheder.     
   
Ifølge Bo Pode Poulsen er det nære samarbejde med købervirksomheder, det vil sige Atradiuskunders kunder, vigtigt, fordi vi med opdaterede tal og indsigt i en virksomheds strategi og risikoprofil ofte kan udvide kreditrammerne til glæde for alle parter.     
   
“Det gælder om at gøre virksomhederne opmærksomme på, at de selv har en interesse i et tæt samarbejde. Rigtigt mange virksomheder i fødevarebranchen er kunder i Atradius. Så uden en tilstrækkelig kreditramme fra Atradius siger mange af vores kunder nej til at yde kredit til deres egne kunder. På den måde er Atradius’ vurdering af en given virksomhed afgørende for dennes finansiering og supply chain.”   
   
Et velkoordineret vagtskifte    
Da Bo Pode Poulsen valgte at gå på pension stod det derfor også klart, at hans efterfølger Christoffer Iversen ikke bare skulle have en grundig indføring i opgaverne og branchen, men også i porteføljen af virksomheder og han har derfor fået en lidt anderledes indføring i den nye stilling.    
   
"Vi har fået frie tøjler til at tage ud og besøge en lang række virksomheder, som både er givende og vigtige at have et tæt samarbejde med. Sideløbende med den klassiske oplæring, har Bo været god til at give indblik i finter og fælder, dvs. alt det man ikke lige kan læse i en lærebog”, siger Christoffer.    
   
Dermed har Christoffer også fået indblik i, hvordan man på bedste vis håndterer møder med beslutningstagere i virksomheder, og han er ikke i tvivl om fordelene ved at have et stærkt netværk.   
   
“Man kan godt sætte en maskine til at lave kreditvurderinger, men det bliver en bedre kvalitet på et højere niveau, når man kommer ud og møder repræsentanter fra virksomhederne. Maskinen kan læse et regnskab og hvad der står på skrift, men på et besøg får du up-to-date oplysninger – ofte fortrolige og du danner dig et indtryk af menneskerne bag virksomheden.”  

Share this article on

Read more